مراقبت و بهداشت

موثرترین درمان‌های ریزش‌ مو

ریزش مو به علل مختلفی افراد را دچار می‌کند. در واقع ریزش مو در افراد مختلف علل گوناگونی دارد که می‌توان به چند مورد اعم از استرس، عدم تغذیه صحیح، عدم خواب کافی، عدم جذب ویتامین‌های مورد نیاز، عدم رعایت بهداشت، عدم تعادل هورمونی و آسیب دیدن ساقه مو بر اثر عواملی مانند کشیدن مو‌ها اشاره نمود.

علل اصلی ریزش مو

علل ریزش مو می‌توانند در چندین مورد دسته‌بندی شوند. هر کدام از این علت‌ها نیز به نوعی هستند که ممکن است با تغییر یک یا چند عادت مربوط به زندگی، از بین بروند. به همین دلیل نیز میبایست حتماً علت‌هایی که موجب از دست دادن موها می‌شوند را جهت پیشگیری از ریزش مو مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید بهترین نتیجه‌های لازم را در این زمینه کسب نمایید. در ادامه به اصلی ترین علت به وجود آمدن ریزش مو اشاره خواهیم کرد:

  • ژنتیک

در حقیقت ژنتیک موجب می‌شود که فرد بدون داشتن هیچ‌نوع مشکلی به ریزش موی سر دچار شود. این مسئله در کروموزوم‌ها و DNA فرد ثبت شده است. به همین علت نیز نمی‌توانید از درمان‌های موضعی جعت رفع این موضوع کمک بگیرید.

  • دارو‌ها

در واقع مصرف کردن برخی از دارو‌ها می‌تواند موجب شود تا مو‌های شما دچار ریزش شوند. همین موضوع کافی است تا موهای خود را از دست دهید.

  • افزایش سن

بالا رفتن سن و گذشت زمان می‌تواند مشکلات مختلفی را بوجود آورد. ریزش مو‌ها یکی از اساسی‌ترین مشکلات در این باره است. به طور معمول با بالا رفتن سن ریشه مو‌ها نیز به صورت خود به خودی سست شده و همین موضوع سیب می‌شود تا در سنین بالاتر، مو‌های کم پشت‌تری داشته باشیم.

درمان ریزش مو

  • استرس و اضطراب

افزایش استرس و اضطراب‌هایی که در طول روز ‌و در دراز مدت موجب می‌شود تا ریزش مو نیز تشدید شود. در صورتی که این مشکل رفع نشود و ریشه استرسی که در طول روز تجربه می‌کنید را پیدا نکنید، قطعا شاهد کم پشت شدن شدید مو‌های خود خواهید بود.

  • رنگ‌های شیمیایی

استفاده کردن مداوم و مرتب از رنگ‌های شیمیایی، انواع مواد دکلره و… بر روی مو‌های شما بسیار اثرگذار خواهد بود. به همین خاطر است که گفته می‌شود تا جایی که ممکن است سعی کنید از رنگ کردن مداوم و زیاد مو‌های خود جلوگیری کنید.

  • تغذیه

غذا خودرن نادرست و غیر اصولی که مطابق آن تمامی نیاز‌های بدن شما فراهم نشود، از اصلی‌ترین عللی است که باید به آن‌ توجه نمود. در واقع تغذیه می‌تواند موجب شود تا مواد غذایی مناسب و کافی به مو‌های شما برای رشد برسد و ریشه مو‌هایتان نیز به طور کامل تقویت شود.

  • محل زندگی

شرایط جغرافیایی و آب و هوا همان مواردی به شمار می‌روند که مربوط به شرایط اقلیمی محیط زندگی شما می‌شود. هنگامی که در آب و هوای گرم و شرجی زندگی کنید، میزان ریزش مو‌های سر شما نیز افزایش خواهد یافت. همین موضوع سیب می‌شود که افراد ساکن در این مناطق نیاز بیشتری به درمان‌های مربوط به ریزش موی سر داشته باشند.

  • تغییرات هورمونی

هنگامی که مقدار هورمون‌های بدن دچار نوسان و اختلال می‌شوند، ممکن است شاهد ریزش مو‌های سر نیز باشید. نوسانات هورمونی به دلیل بیماری، زایمان و موارد دیگر می‌تواند ایجاد شود.

  • زایمان و شیردهی

از دیگر عوامل مهم و دخیل در ریزش مو زایمان و شیردهی بوده و نیاز به دانستن روش‌های جلوگیری از ریزش مو برای آن وجود دارد. زایمان و شیردهی با نوسانات و تغییرات شدید بدنی همراه است. به همین علت نیز قطعاً سبب ریزش مو‌های سر خواهد شد.

روش‌های درمان ریزش مو

  • پی آر پی مو

پی آر پی مو یا همان پلاکت درمانی، متدی محسوب می‌شود که در آن با تزریق محلول پی آر پی پلاکت‌ها آزاد می‌شوند و رشد مجدد موهای سر آغاز می‌شود. این تزریق علاوه بر اینکه پوست سر را تحریک به ساخت کلاژن می‌نماید، می‌تواند باعث تشکیل عروق خونی تازه شود.

  • درمان با داروی خوراکی

یکی از روش‌های درمان ریزش مو در خانم‌ها و آقایان مصرف داروهای شیمیایی است. از این داروهای خوراکی می‌توان به ماینوکسیدیل، کتوکونازول، اسپیرونولاکتون، فیناستراید، داروهای ضدآندروژن، کورتیکو استروئید اشاره نمود. این داروها خوراکی بوده و میبایست تحت نظر پزشک متخصص و در زمان تعیین شده مصرف شوند.

  • کاشت موی طبیعی

از دیگر روش‌های خلاص شدن از ریزش موی سر، کاشت موی طبیعی است. در صورتی که دچار ریزش موی شدید و طاسی سر شدید، شاید پزشک نتواند با استفاده از داروهای موضعی و خوراکی آن را درمان نماید. در این موارد بهترین راه، کاشت موی طبیعی است. کاشت مو می‌تواند یک راه دائمی برای درمان ریزش مو محسوب شود.

  • لیزر تراپی

در صورتی که در پی یک راه غیرجراحی هستید می‌توانید از لیزر تراپی کمک بگیرید. در حقیقت لیزر تراپی یکی از روش‌های درمانی جهت ریزش موی سر برای مردان و زنان است. لیزر تراپی می‌تواند موهای شما را ضخیم‌ کند، این روش به افزایش تراکم موهایتان کمک بسیاری خواهد کرد. در این متد با استفاده از انرژی نور پوست را تحریک به ساخت کلاژن می‌کنند.

درمان ریزش مو

  • درمان با داروهای موضعی

در اغلب موارد تنها مصرف داروهای خوراکی نمی‌تواند به درمان ریزش مو کمک کند. در نتیجه پزشک با تجویز داروهای موضعی به درمان ریزش موی سر کمک شایانی می‌کند. یکی از مهم‌ترین داروهای موضعی که جهت درمان ریزش مو سر استفاده می‌شود ماینوکسیدیل است. استفاده از ماینوکسیدیل در کنار داروهای خوراکی علاوه بر تقویت موی سر، می‌تواند از ریزش موی سر به طور چشمگیری جلوگیری نماید.

  • مزوتراپی مو

این متد یکی از کم‌تهاجم‌ترین روش‌ها برای درمان ریزش مو بشمار می‌رود. در این روش پزشک نخست ترکیب چند ماده لازم و ضروری برای رویش مجدد موها را با تزریق وارد پوست سر می‌کند. این ترکیب از عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌های لازم جهت رشد موها ساخته شده و می‌توانند به درمان ریزش موی سر کمک بسزایی کنند.

  • میکرونیدلینگ مو

یکی از روش‌هایی که به درمان ریزش مو سکه‌ای کمک می‌کند، میکرونیدلینگ موی سر است. در واقع در این روش متخصص با استفاده از یک دستگاه خراش‌ها و زخم‌های کوچکی روی پوست سر بوجود می‌آورد. همین خراش‌ها سبب تحریک کلاژن سطح پوست شده و در آخر باعث رویش مجدد موی سر می‌شود. ایجاد زخم روی پوست صورت علاوه بر اینکه به بازسازی فولیکول‌های مو کمک بسیاری می‌کند، می‌تواند موجب ضخیم شدن موهای سر شود.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله اشاره شد، ریزش موی سر یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند‌ و این موضوع بسیار ناراحت کننده است. هر فردی به نوبه خود در پی روشی برای درمان ریزش مو می‌گردد. ریزش روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است و در صورتی که تعداد تار مو بیش از این باشد، نشانگر آن است که فرد دچار ریزش مو شدید شده است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.