مراقبت و بهداشت

انواع جای جوش و روش های درمان قطعی آن‌ها

ظهور ناگهانی جوش‌ها به اندازه کافی غم انگیز است اما لازم به ذکر است جای جوش و اسکارهایی که آکنه از خود بر جای می‌گذارد به تمام معنا دردناک هستند. آکنه یکی از متداول ‌ترین بیماری‌های پوستی و شایع‌ترین علل مراجعه بیماران به پزشکان متخصص پوست محسوب می‌شود. آکنه‌های خفیف با مراقبت‌های خانگی و داروهای بدون نسخه درمان می‌شوند اما افرادی که به آکنه‌های شدید یا طولانی مدت مبتلا هستند میبایست به پزشک یا متخصص پوست مراجعه نمایند. هر نوع ضایعه ناشی از آکنه‌ به درمان متفاوتی نیاز دارد.

جوش یا آکنه چیست؟

جوش یا آکنه یکی از گسترده‌ترین بیماری‌های پوستی بشمار می‌رود که با بروز دانه های سرسیاه و سرسفید، برآمدگی و کیست در قسمت‌های متفاپت بدن مانند صورت، گردن، قفسه سینه و گاهی اوقات بازوها قابل مشاهده هستند. در بانوان به علت اختلالات هورمونی جوش یا آکنه بیشتر دیده می‌شود.

چرا جوش یا آکنه روی پوست ایجاد می‌شود؟

  • استرس زیاد
  • استعداد ژنتیکی
  • مصرف سیگار و قلیان

انواع جای جوش

همچنین انواعی از داروها هستند که می‌توانند آکنه را شدت بخشند. کورتون خوراکی یا موضعی و داروهای ضد تشنج از این نوع هستند. فضا‌های کاری که همراه با رطوبت زیاد و فضای چرب هست و همچنین افرادی که در آشپزخانه‌ها مشغول بکار هستند بیشتر به این عارضه دچار می‌شوند.

انواع جوش

جوش‌ها را به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • جوش‌های ملایم

جوش‌های کمدون یا سر سیاه و نیز سر سفید در این دسته بندی هستند. درمان‌های موضعی اغلب در این موارد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • جوش‌های متوسط

در این دسته علاوه بر جوش‌های سرسیاه و سر سفید، دانه‌های قرمز با شدت متوسط هم وجود دارند. اغلب درمان آن داروهای خواراکی است.

  • جوش‌های شدید

در این نوع جوش‌ها دانه‌های قرمز به تعداد زیاد در بدن وجود دارند.

آیا جای جوش از بین می‌رود؟

جای جوش ردپایی است که ‌از آسیب پوستی یا آکنه بر روی پوست برجای می‌ماند. جوش زمانی ایجاد می‌شود که غدد چربی متصل به فولیکول مو، در هنگام سب بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی تحریک می‌شوند. سبوم (غدد میکروسکوپی) ماده‌ای طبیعی است که پوست را چرب نگه می‌دارد و از آن محافظت می‌نماید. در دوران بلوغ تولید آن بالا می‌رود و ترشحات آن همراه مو به سطح پوست می‌رسد.

بیشتر بخوانید: ترتیب صحیح استفاده از محصولات پوستی

در دوران بزرگسالی نیز به دلایل زیادی از جمله تغذیه نامناسب، بالا رفتن وزن، بیماری کبدی و تعرق، احتمال دارد روی سطح پوست، جوش بوجود آید. جوش، صافی سطح پوست را دچار اختلال می‌کند و حالتی مانند زخم روی پوست بوجود می‌آورد. در صورتی که این زخم به‌درستی درمان نشود ممکن است باکتری‌های موجود در آن کاملا از بین نروند و دوباره جوش بزنید. راه‌هایی جهت رفع سریع و دائمی جای جوش وجود دارد. این روش‌ها تنها در کلینیک و توسط پزشک صورت می‌گیرند.

روش‌های درمان جای جوش

  • میکرودرم

درمان جای جوش به وسیله میکرودرم روشی غیر تهاجمی، بدون نیاز به عمل جراحی و بدون احساس درد و کاملا مطمئن و مؤثر جهت پاک‌سازی و جوانسازی پوست است. میکرودرم، با رفع سلول‌های مرده‌ی سطح پوست، سبب تحریک و افزایش تولید کلاژن و در نهایت جوان شدن پوست می‌شود. 

اغلب افراد فقط بعد از یک جلسه درمان، پیشرفت چشمگیرب را در بافت، رنگ و توناژ پوست خود مشاهده می‌نماید. میکرودرم پوست بیش از هر چیز جهت بهبود جای جوش، علائم آبله و آثار تصادف و بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرورفتگی‌های ناشی از جوش‌ها و جای آکنه با میکرودرم ابریژن قابل رفع است.

  • سابسیژن

سابسیژن متدی مدرن بوده که در درمان‌های جوانسازی، آکنه، انواع اسکار و ضایعات آبله مرغان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دنیای امروز روش جدیدی از سابسیژن توسط کانولا به وسیله پزشکان متخصص انجام می‌شود که مزیت آن نسبت به روش قدیمی این است که مدت‌ زمان بهبود کوتاه‌تر شده و نیاز به مراقبت توسط بیمار را کاهش می‌دهد، به طوریکه فرد بلافاصله می‌تواند به کارهای روزمره بپردازد.

  • مزوتراپی

این متد یک درمان همه‌کاره با حداقل میزان تهاجم بوده که نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. مزوتراپی به درمان تعدادی از عارضه‌ها کمک چشمگیری کند. این روش می‌تواند رنگدانه‌های پوستی و اسکار آکنه را به‌طور بی‌نظیری درمان کرده و در عین‌حال پوستی سفت برای شما به ارمغان خواهد آورد.

  • میکرونیدلینگ

دستگاه میکرونیدلینگ از سوزن‌هاي كوچكي ساخته شده‌است كه به آرامي پوست را سوراخ و زخم‌هاي كوچكي بوجود می‌آورد (عمق اين سوراخ‌ها معمولاً 5/0 تا 1 ميلي‌متر مي‌باشد). به طور تقریبی اين زخم‌ها قابل مشاهده نیستند؛ اما پوست آن‌ را تشخيص مي‌دهد و احساس نياز به التيام، سبب سنتز كلاژن بالاتر مي‌شود. اين افزايش سنتز به صاف‌تر شدن جای جوش و همچنين خطوط نازك و چين و چروك‌ها كمک شایانی می‌كند.

انواع جای جوش و آکنه

  • لیزر IPL

لیزر IPL که با نام گرما درمانی نیز شناخته می‌شود، با استفاده از گرمای تولید شده توسط نور لیزر که در طول موج‌های متفاوت تولید می‌شود، می‌تواند در درمان جای جوش تاثیرگذار باشد. از این متد جهت درمان اسکار‌های آکنه، لکه‌های تیره و آفتاب‌سوختگی استفاده می‌کنند. از طرفی لکه‌های قرمز نیز با این روش به‌خوبی درمان خواهند شد.

  • نانوفت

نانوفت متدی است که در آن با تکنیک‌های ویژه و فوق‌العاده دیواره‌ی سلول‌های چربی را باز می‌کنند و در مرحله بعد فاکتورهای رشد و غنی که در درون سلول های چربی می‌باشد را جدا می کنند. این فاکتورهای آزاد شده خواص جوانسازی بسیار بالایی به همراه خواهند داشت. از کاربردهای نافوفت می‌توان‌ به درمان اسکار آکنه اشاره نمود.

سخن پایانی

امروزه با پیشرفت علم پزشکی در این زمینه گزینه‌های بسیار متعددی جهت درمان جای جوش، آکنه و اسکار که این روش‌ها حتی برای درمان جای زخم‌های قدیمی نیز موثر است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.